BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Vasara yra ypatingas metas: plonyčiai crepes, mėlynių šerbetas ir saulės zuikučiai

Liepa 30, 2010

Aš nemėgstu itin karštų dienų.

Tvankumas manęs nedžiugina.

Man nepatinka iki paskutinio centimetro pergrūsti paplūdimiai.

Tačiau,

kokia dėkinga jaučiuosi žaliems lapams, spalvotiems žiedams, puikiems žmonėms, sukūrusiems žoliapjoves, paukščiams, drugeliams, akiniams nuo saulės, atostogoms, iškyloms, smėlio pilims, saldiems ledams, vandens mūšiams, šiltoms naktims, audroms, kurios nuramina sielą, suknelėms, linksmiems mergvakariams, atgaivinančiam lietui, skrybėlei plačiais kraštais, šviežiom daržovėm, uogom ir brangiajam vyrui, kuris su manimi dalijasi kiekviena vasaros akimirka.

Taigi mano angelėlis ruošia žolelių arbatą, o už lango po pievą laksto basi vaikai ir švilpaudamas kaimynas plauna mašiną. Man patinka tokios akimirkos. Kepu crepes, grindimis ir sienomis laksto saulės zuikučiai. Šią akimirką nereikia nieko galvoti. Juk taip skaniai kvepia blyneliai…Tai puikus skanėstas. Ačiū jiems!  Ačiū tėtei, mamai ir sesei, kuriems šiais metais tryse teko rinkti mėlynes, ačiū labai. Ačiū mėlynėms, iš kurių išėjo labai gardus šerbetas :)

Crepes turi būti labai ploni, todėl svarbu gerai suplakta tešla - be gumuliukų, ir  kuo greitesnis jos paskirstymas plonu sluoksniu po visą keptuvės dugną.

15 crepes reikės:

2 didelių kiaušinių

1ir 1/3 puodelių miltų

Nedidelio žiupsnelio druskos

Nedidelio žiupsnelio cukraus

2 ir 1/2 puodelių pieno

Aliejaus (kepimui)

Crepes įdarui:

5 didelių bananų

1 - 2 šaukštų cukraus

1 - 2 šaukštų citrinų sulčių

Mėlynių šerbetui:

400 ml trintų mėlynių

4 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių

300 ml cukraus

Crepes:

1. Dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, suberkite miltus, cukrų ir druską ir lėtai įmaišykite pieną. Tešla turi būti be gumuliukų. Gautą tešlą apie 30 - 40 min. palaikykite šaldytuve.

2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, išteptą aliejumi. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite nedideliu samčiu, o pačią keptuvę, laikydami už rankenos, sukite, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Crepes turi būti plonyčiai. Crepes kepkite iš abiejų pusių - tai užtruks apie 3-5 min.

Įdaras: Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, sumaišytomis su cukrumi.

Lankstymas pavaizduotas paveikslėliuose:

Jei norite, sulankstytus blynelius galite dar sykį apkepti iš abiejų pusių. Ir patiekti su ledais - gardumėlis :)

Mėlynių šerbetas (geriausia ruošti iš vakaro):

Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, užvirinkite, nuolat pamaišant. Po to cukraus sirupą virkite apie 3 min. nemaišant. Atvėsusį sirupą sumaišykite su trintomis mėlynėmis ir citrinų sultimis. Supilkite į plastikinį indą, uždenkite ir pastatykite į šaldiklį 3-4 valandoms. Ištraukite ledus iš šaldiklio ir išplakite masę, kol ji pasidarys puri. Dubenį vėl įdėkite į šaldiklį ir palaikykite 2 val. Ištraukite ledus iš šaldiklio ir vėl išplakite masę. Pakartokite tą patį dar pora kartų. Prieš patiekiant, dar bent pora valandų pašaldyti.

Skanaus :)

Patiko (0)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Gardūs receptai: viliojantys pusryčių patiekalai, Gardūs receptai: šerbetai ir ledai

Komentarai (6) - “Vasara yra ypatingas metas: plonyčiai crepes, mėlynių šerbetas ir saulės zuikučiai”

  1. Ramune: Liepa 30, 2010 21:05

    Man Jusu blog’as malonus atradimas:) is jo dvelkia tokia ramybe, meile, sviesa, kad atrodo, jog patiekalai negali nepavykti:) aciu, kad dalinates!

  2. Julita: Liepa 31, 2010 11:41

    Man skaniausias obuolių šerbetas, bet aš truputį kitaip šaldau: įdedu į šaldiklį ir pamaišau kas pusvalandį 6-7 kartus.

  3. effete: Liepa 31, 2010 16:41

    Mm, skanu, ir labai smagu skaityti tavo įrašus, šilti ir smagūs :}

  4. Mukatanas: Rugpjūtis 1, 2010 19:13

    Ramune, labai ačiū už tokius šiltus ir jaukius žodžius :)gera turėti tokių lankytojų :)

    Julita, man skanūs visi šerbetai…tiesiog mmm…:)ypač kai taip karšta:)

    Effete, labai ačiū, kad skaitai ir lankai mano blogą :)

  5. Jurgita: Rugpjūtis 5, 2010 16:43

    Blyneliai tiesiog idealūs :) Ir dar su mėlynių šerbetu… Ech :)

  6. Mukatanas: Rugpjūtis 5, 2010 21:13

    Ačiū, Jurgita :) baisiausia, kad jie tokie skanūs, kad kartais užsimanau kepti net vidurnaktį :D

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • molis: nesamone negali gautis tokia skani tik nuo pienio sviesto al...
    • Alina: Na gi pagaliau pas mane gavosi nuostabi bulvių košė.. visos...
    • Edita: Sveiki, gavosi tikrai skanūs keksiukai. Tik kiek prisimatava...
    • eugenijus: debilai jus obuoliu kose su silke best...
    • saves pazinimas: Labai įdomūs ir tikslūs pamąstymai. Savęs pažinimo procesas ...