BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Stylish blogger Award ir Bolo de Caneca

Sausis 23, 2011

Ši savaitė buvo kupina stebuklų ir netikėtumų. Dėl to aš labai laiminga, nes gyvenimas be netikėtumų būtų tiesiog neįdomus. Vienas iš žmonių, kurie prisidėjo prie šios savaitės spalvų, yra Asta iš Saulėtos Virtuvės, apdovanojusi Mukataną už tinklaraščio stilių. Labai Tau Ačiū, Mieloji :)

Pagal taisykles, gavę nominaciją turime:
- asmeniškai padėkoti tinklaraščio autoriui, suteikusiam šį apdovanojimą;
- papasakoti apie save septynias tiesas;
- paskelbti penkiolika kitų tinklaraščių, kurie mūsų nuomone verti stilingo tinklaraščio vardo;
- pranešti jiems apie tai asmeniškai.

Septynios tiesos apie mane:

1. Ankstyvais rytais geriausi pusryčiai didžiulis puodelis kakavos, nes iki 9 val. negaliu nei kąsnio praryti kitokio maisto. Tačiau labai mėgstu vėlyvuosius pusryčius, kai neskubant galima mėgautis kad ir jaukios sriubos dubenėliu.

2. Svajoju nuvykti į Japoniją ir ne tik iš nuotraukų grožėtis sakurų žiedais, Kabuki teatro vaidinimais, lotosų prūdais, arbatos gėrimo ceremonijomis ir kitais stebuklingais dalykais, apie kuriuos kiekvieną vakarą, prieš užmiegant, pasakoja vyras.

3. Man labai patinka jaukios pižamos, minkštutės šlepetės, kvapnus levandų aliejus ir pūkuoti apklotai bei skaitiniai prieš miegą, klausant liūdnų dainų.

4. Nemėgstu mėsos, išskyrus kepenėles - jas dievinu be galo ir be krašto.

5. Jaučiu silpnybę didelėms erdvėms ir namams su keletu dirbtuvėlių.

6. Nemėgstu kaitintis saulėje. Nepatinka vėluoti, geriau būnu žymiai ankščiau, nei reikia.

7. Man sudėtinga bendrauti su šykščiais, pagyrūniškais arba pesimistiškais žmonėmis.

Mukatanas „Stylish Blog Awards” apdovanojimus skiria visiems tinklaraščiams, į kuriuos buvau užklydus ir pasilikus paskaitinėti; į kuriuos su džiaugsmu užeinu, kas vakarą; kurių dar neatradau, bet tikiu, kad jie nekantriai manęs laukia :)

Kadangi pranešti asmeniškai būtų sudėtinga, vaišinu visus Bolo de Caneca - pyragėliu puodelyje…

Ar esate bandę išsikepti šokoladinį pyragą puodelyje per keletą minučių? Jei ne, tai būtinai išbandykite tą akimirką, kai norėsi kažko šilto, saldaus ir greitai. Šis skanumynas tikrai yra vertas ragauti jo, klausantis gyvos muzikos, sklindančios iš kaimynų buto; skaitant knygą; žiūrint “Senąją animaciją”; geriant arbatą su drauge jaukiausiame namų kamputyje.

Kad egzistuoja toks pyrago kepimo būdas, sužinojau dar penktoje klasėje, kai nusirašiau jo receptą iš draugės užrašų knygutės. Pagal jį, reikėjo naudoti 6 šaukštus aliejaus, 4 šaukštus cukraus ir 4 šaukštus kakavos, tačiau kažkas man jame nepatiko, ypač trūko šokoladiškumo, saldumo ir drėgnumo, todėl ėmiau eksperimentuoti. Taigi, aliejų ir kakavą pakeičiau grietinėlės sviestu ir juoduoju šokoladu bei į tešlą visada įdedu pora šaukštų daugiau cukraus, o kai noriu labai saldžiai tai ir 4 šaukštais daugiau :)

Labai skanu dar šiltas su ledais arba trintomis šaldytomis uogomis. Iš tikrųjų, tai manau, kad jis būtent ir sukurtas valgyti šiltas.

Taigi dviems dideliems puodeliams reikės:

85 g sviesto

100 g juodojo šokolado

6-8 šaukštų cukraus

8 šaukštų miltų

2 kiaušinių

6 šaukštų pieno

1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

1. Sviestą ir susmulkintą šokoladą sudėkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol gausis vienalytė šokoladinė masė. Į karštą šokoladinę masę įmaišykite cukrų ir palikite atvėsti.

2. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kiaušinius ir pieną. Po to įmaišykite atvėsusią šokoladinę masę ir vanilės ekstraktą.

3. Tešlą supilkite į du didžiulius puodelius. Puodelį statykite į mikrobangų krosnelę. Kepimo laikmatį užsukite lygiai 3 - 3 su 1/2 minutėms didžiausiu galingumu.

Palaukiame sekundę, kol truputį atvės ir ragaujame :) Skanaus…

Patiko (0)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Gardūs receptai: pyragaičiai ir sausainiai

Komentarai (16) - “Stylish blogger Award ir Bolo de Caneca”

  1. Dalia, Septyni virtieniai: Sausis 24, 2011 10:32

    vaje, per 3 minutes mikrobangėj!
    Kodė man nieks tokio nepasakė, kai buvau penktoj klasėj?

  2. atfatf: Sausis 24, 2011 16:25

    Kažkas nerealaus, įsitraukiu į savo ‘Reikia būtinai išbandyti’ sąrašą :)

  3. Pieštukėlis: Sausis 24, 2011 21:59

    O NE!!! Neturiu mikrobangės ;(

  4. atfatf: Sausis 25, 2011 09:15

    Išbandžiau. Saldu labai. Tai dideliais kiekiais nepavalgysi, bet vienas puodelis (nedidelis) kaip tik. Dar mano patarimas, nepripilkit puodelio iki viršaus, pasirodo tešla kyla (na aš tik pradedu su tešla dirbti tai nelabai suprantu). Gerus 2 , gal net 3 centimetrus nuo viršaus reiktų palikti.

    Ir ledai labai tinka ant viršaus.

    Ai, o klausimas. Kas yra vanilės ekstraktas? Buvau parduotuvėje, tai arba vanilės aromatizatorius, arba dar kas nors, kur sudėtis vanilė, vanilės aromatas (kąąą, koks dar aromatas), guma (nu p..), dekstrinai ir dar kažkokių neaiškių žodžių. Tai pirkau vanilinį (dar gerai, kad ne vinilinį) cukrų.

  5. Sima: Sausis 25, 2011 09:37

    Dalia, pas mus tai mada šių pyragaičių buvo užėjusi :) Gali išbandyti ir dabar - lb įdumus gaminimo būdas ;)

    Atfatf, smagu, kad išbandei. Dėl saldumo, tai galima cukraus kiekį pasireguliuoti pagal save, pvyzdžiui, dėti 4 šaukštus cukraus, taigi, vienam puodeliui gautųsi tik 2 šaukštai ;)
    Kadangi naudojau kepimui 2 milžiniškus puodelius, tai man jie neužsipildė iki viršaus ir net nepagalvojau parašyti, kad šis pyragas, kepant, kaip pašėlęs mėgsta išsipūsti :D
    Deja, Lietuvoje pirkti vanilės ekstrakto dar nesu radusi, todėl galima naudoti tiesiog vanilinį cukrų. O naminio vanilės ekstrakto galima pasigaminti taip:3 vanilės pupeles supjaustyti ir užpilti alkoholiu - 1 puodeliu brendžio ar degtinės, kad apsemtų. Sandariai uždaryti ir palaikyti bent mėnesį tamsioje vietoje, kasdien indą pakratant. Tada perkošti ir naudoti.

  6. Sima: Sausis 25, 2011 09:40

    Pieštukėli, šį pyraga galima iškepti ir orkaitoje, tik tai užtrunka 10 kartų ilgiau ;)Arba visada galima pasinaudoti draugų mikrobangėmis ;)

  7. Ineta: Sausis 25, 2011 20:41

    Aš tai dažai tokį kepinuką kepu:) Super skanu ir paparasta:) Viens du ir padaryta:D Kaip užsimaniau… eisiu tuoj pat užsimaišysiu ir išsikepsiu:) suviliojai:D

  8. Jurgita: Sausis 25, 2011 21:17

    Čia mano ’skanėstas, kuris padeda išgyventi, kai mirtinai norisi kažko saldaus ir kepto’ :) Tik seniai begaminau, vyras vis kokių sausainių paslėpęs turi :))

  9. Asta: Sausis 25, 2011 21:27

    Nuostabiai tavo pyragas puodelyje atrodo! :) Ir tas nubėgęs šokolado upelis, ir tas ledų kaušelis ant viršaus… mmm, vilioja labai labai :) Reikėtų pagaliau ir susiviliot, nes žinau apie tokius trijų-minučių-pyragėlius jau seniai, bet vis neprisiruošiu pabandyt, o juk taip patogu ir greita! :)

  10. Mukatanas: Sausis 26, 2011 00:15

    Ineta, man šis kepinys dar patinka dėlto, kad visi jį mėgsta - bent jau mano šeimoje, tai kai norisi palepinti mylimus žmogiukus, žinau, kas visada suveiks :)

    Jurgita, mano vyras tai vis paslėpęs šokolado turi :)Kaip man tai patinka…Smagu, kai antrosios pusės, žino slapčiausius norus ;)

    Asta, puodelis išraudo ir nuoširdžiai dėkoja už tokius pagyrimus :)Man irgi labai patinka “nubėgęs šokolado upelis”…Kaip tik galvojau, ar dėti tvarkingą nuotrauką ar šią, bet negalėjau atsispirti šokolado upeliui ;)

  11. atfatf: Sausis 26, 2011 13:28

    Dėl vanilės ekstrakto, ačiū, paaiškinai. O tai aš valandą parduotuvėje plūkausi. Bet pats nedarysiu, degtinės gaila :)
    Ai, dar prisijungiu vakar prie facebook’o (nemėgstu jo, bet …) žiūriu laikina kažkas iš mano pažįstamų tavo šį puoduką, aš jau norėjau piktintis, bet žiūriu puoduko autorius Mukatanas :)

  12. Mukatanas: Sausis 26, 2011 18:48

    Aš tai, kai išmėginau, nebegailiu degtinės, man labai patinka naminis variantas :)Aišku, truputį žaidimas, kasdien prisiminti ir pakratyti, bet, ko nepadarysi dėl mėgstamų dalykų :D
    Smagu, kad turiu gynėją ;) Ačiū :)

  13. aure: Sausis 27, 2011 20:02

    Chi, šitas tai geras :D Vakar pamėginom išsikepti šitą greituką. Iki kol neparagavom netikėjom kad kas nors gausis pyragiško :D Galvojau bus skystas pliurza. Bet buvom maloniai nustebinti :D Ir kaip tik dviem podeliam užteko, neišbėgo nors jau kėsinosi išlipt ant galo :DD

  14. Mukatanas: Sausis 28, 2011 19:41

    Aure, kai pirmą kartą jį kepiau, lygiai taip pat jaučiausi, kaip dabar atsimenu, dariau tik pusę puodelio, nes galvojau, jog nieko nesigaus ir liks skysta košė. Bet kai gavosi pyragas, tai vienu metu tapo number 1 šeimoje :)

  15. cool article: Liepa 19, 2011 20:17

    Thank you for a great post.

  16. Rosemary I. Hutchinson: Gegužė 21, 2013 14:03

    Skamba labai įmantriai, tačiau iš tiesų po šiuo skambiu pavadinimu slypi visai nesudėtingas, bet gardus desertas. Išbandykite!

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • molis: nesamone negali gautis tokia skani tik nuo pienio sviesto al...
    • Alina: Na gi pagaliau pas mane gavosi nuostabi bulvių košė.. visos...
    • Edita: Sveiki, gavosi tikrai skanūs keksiukai. Tik kiek prisimatava...
    • eugenijus: debilai jus obuoliu kose su silke best...
    • saves pazinimas: Labai įdomūs ir tikslūs pamąstymai. Savęs pažinimo procesas ...