BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Patys tikriausi rudenio malonumai :)

Rugsėjis 15, 2010

Ruduo prižadina prisiminimus: braidžiojant po spalvotus lapus, kartais mintimis atsiduri keliolika metų atgal. Pamenu, skubėdavau po pamokų namo ir tikėdavausi, kad tėtis bus paruošęs miško grybų su šviežiomis bulvėmis. Arba kaip šeštadienio rytais, jaukiai vartantis lovoje, nekantraudavau, kada senelė iškeps skaniųjų savo blynų. Nebūdavo malonesnio garso už tykų blynų čirškėjimą ir spraginėjimą špižinėje keptuvėje. Dar prisimenu gardžiai pečiuje keptus obuolius, kurie skaniausi būdavo, lyjant šaltam lietui, kai oras, atrodo, pamėlynuodavo nuo šalčio. Man patiko lietaus skara ir sušlapusios dienos ir kaip vėjas ūžia medžių lapuose ir tas jaukus keptų obuolių kvapas.

Ir dabar rudenį smagu stebėti kaip medžiai keičią spalvas; spardyti neseniai sugrėbtas lapų krūvas; dėvėti neįprastą kepurę; girdėti lapus vos pagaunamai šnarančius po kojomis; rinkti juos ir gaminti auksines rožės; kepti sluoksniuotus, purius, kvepiančius cinamonu obuolių pyragus. Dar smagu didelį dubenį vandens pripildyti obuoliais, pasikviesti grupę linksmų draugų ir surengti varžybas, kas greičiau be rankų iš vandens ištrauks obuolius; išskabtuoti moliūgą, padaryti Džeko žibintą ir išsivirti tirštos sriubos; pasimėgauti šiltu obuolių sidru; pažiūrėti senus gerus filmus “Ruduo Niujorke”, “Saldus Lapkritis”; pasivaikščioti po kapines Vėlinių naktį ir paskęsti žvakių liepsnose.

Pasimėgaujam pačiais tikriausiais rudenio malonumais: obuolių pyragu su karšta cinamono arbata, lapų mūšiu ir…viską darom iš širdies. Taip labai iš širdies, kad ir kiti užsikrėstų džiaugsmu :)

Pirmajam tešlos sluoksniui reikės:

1 ir 1/3 puodelio miltų

80 g sviesto

65 g cukraus pudros

1 kiaušinio

3 šaukštelių vanilinio cukraus

Įdarui reikės:

1 ir 1/2 kg obuolių

Didelės saujos razinų

2 šaukštų cinamono

2 šaukštų cukraus

Antrajam tešlos sluoksniui reikės:

3 kiaušiniai

Truputį daugiau nei 1/2 stiklinės cukraus

1 stiklinė miltų

1 šaukštelis kepimo miltelių

1 šaukštas vanilinio cukraus

1. Paruoškite pirmąjį tešlos sluoksnį: ištirpdytą sviestą sumaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu. Suberkite miltus ir užminkykite gana kietą tešlą. Ją apie 1 val. palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su razinomis, cukrumi ir cinamonu.

3. Pirmuoju tešlos sluoksniu išklokite sviestu išteptą skardą, padarykite kraštelius. Sudėkite įdarą ir 180 C karštumo orkaitėje kepkite apie 25 - 30 min.

4. Paruoškite antrąjį tešlos sluoksnį: kiaušinius sumaišykite su cukrumi, miltais, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

5. Atrąjį tešlos sluoksnį supilkite ant iškepusios dalies ir dar kepkite 30 minučių.

Skanaus pyrago ir įkvepiančio rudens :)

P.S. Be to, visada, pasislėpus po skėčiu, galima dainuoti ir šokinėti per balas lyg niekas tavęs nematytų ir negirdėtų. Ir tada nebeįmanoma liūdėti, nemylėti savęs ir gyvenimo.

Patiko (0)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Atsakymai į klausimą: ką veikti?, Gardūs receptai: pyragai ir keksai

Komentarai (6) - “Patys tikriausi rudenio malonumai :)”

  1. Tiltas per amžinybę: Rugsėjis 16, 2010 21:42

    Nuostabus tekstas, o dar ir naudingas - su receptu, ir , negana to, dar papuoštas nuostabiom nuotraukom :}

  2. Mukatanas: Rugsėjis 19, 2010 07:08

    Labai Tau ačiū ;) gražiai skamba - Tiltas per amžinybę, truputį ilgesingai..

  3. VenusOfAir: Rugsėjis 19, 2010 22:17

    Labai skaniai atrodantis pyragas:) Ruduo isties ypatingas metas, o kartais ir atgaiva po vasaros karsciu:)

  4. Mukatanas: Rugsėjis 22, 2010 23:30

    Ačiū, VenusOfAir, šiais metais tikrai ruduo buvo laukiamas po vasaros išdykavimų :)

  5. Jurgita: Spalis 18, 2010 22:45

    Puikus tavo pyragas, labai labai. Tokio tikrai dar nevalgiau, išsisaugojau receptą, ačiū tau :) Ir prisiminimai.. Šilti ir jaukūs jaukūs..

  6. Mukatanas: Spalis 23, 2010 07:13

    Aciu, Jurgita, aciu. Tavo pyragai irgi tiesiog tobuliausi :D kartais pavarvinu prie ju nuotrauku seile :D

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • molis: nesamone negali gautis tokia skani tik nuo pienio sviesto al...
    • Alina: Na gi pagaliau pas mane gavosi nuostabi bulvių košė.. visos...
    • Edita: Sveiki, gavosi tikrai skanūs keksiukai. Tik kiek prisimatava...
    • eugenijus: debilai jus obuoliu kose su silke best...
    • saves pazinimas: Labai įdomūs ir tikslūs pamąstymai. Savęs pažinimo procesas ...