BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nicos salotos ir vėlyvos vasaros vakarienės

Liepa 12, 2010

“Ką gaminam šiandien vakarienei?” - smalsauja mano vyras. Vakarienės ruošimas patinka mums abiems. Nereikia niekur skubėti: galima ilgai valgyti, kalbėtis ir juoktis. Galima kaišioti pirštus į padažus, improvizuoti ir pasimesti receptuose. Vakarienė - jaukus metas, pilnas uoslę pamaloninančių kvapų; ji padeda susitaikyti su pasauliu, nuraminti prieštaravimus, atsipalaiduoti…

“Gal salotų?” - švelniai atsakau. - “Ko Tu norėtum? Turim sultingų vyšninių pomidorų, traškių salotų. Kiaušinių ir žuvies, skrebučių ir juodųjų alyvuogių, bazilikų..Iš turimų produktų galim paruošti Nicos salotas.”

Argi galima atsispirti tokiam (nors ir vėlyvos) vakarienės pasiūlymui? Ypač po vaikštinėjimų žydinčiomis pievomis, maudynių, smėlio pilių statymo ir pienių pūkelių gaudymo?

Mano vyras neatsispyrė. Neatsispyriau ir aš.

Nusileidus saulei dar ilgai kalbėjomės. Skanios vėlyvos sekmadienio vakarienės valandos. Be tylos ir be tamsos, nors miestas jau miegojo. Tokias akimirkas sunku, teisybė, sunku užmiršti ir dėlto man labai gera.

2 porcijoms puikių salotų reikės:

7-9 vyšninių pomidorų

2 virtų kiaušinių

180 g konservuoto tuno

1/2 raudonojo svogūno

30 g konservuotų ančiuvių filė

12 juodųjų alyvuogių be kauliukų

6-9 salotų lapų

3 baltos duonos riekių

1 česnako skiltelės

2 šaukštų aliejaus

Užpilui

1/2 šaukštelio cukraus pudros

1/2 šaukštelio garstyčių

Šlakelis citrinos sulčių

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 šaukštai vandens

Druskos

1 česnako skiltelės

Keli baziliko lapeliai

1. Supjaustykite duoną kubeliais. Česnaką kepkite ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje, suberkite duonos kubelius ir kepkite, vis pamaišydami, kol bus traškūs. Paskui nuvarvinkite ir palikite atvėsti.

2. Užpilui į dubenėlį suberkite cukrų, druskos pagal skonį, įpilkite citrinos sulčių (apie 1 nedidelį šaukštą), įdėkite sugrūstą česnaką, garstyčių, smulkintų baziliko lapelių, įpilkite aliejaus bei vandens ir išmaišykite.

3. Į dubenį sudėkite susmulkintą tuną (nupylę skystį), ančiuvius, susmulkintas salotas, susmulkintus svogūnus bei alyvuoges ir perpus padalytus vyšninius pomidorus. Švelniai sumaišykite su užpilu.

4. Paskui sudėkite kiaušinius, supjaustytus išilgais ketvirčiais, ir skrebučius.

Skanaus:)

Patiko (0)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Gardūs receptai: nuo lengvų iki sočių salotų

Komentarai (2) - “Nicos salotos ir vėlyvos vasaros vakarienės”

  1. Ramunė: Vasaris 3, 2015 13:34

    Tikrai skanios salotos! Niekada nepavyksta ir man joms atsispirti. :))

  2. Vilma: Lapkritis 30, 2016 20:12

    Laba diena, o šių salotų gaminimui galima naudoti ekologišką argano aliejų? Ar nesuteiks kažkokio kartumo/pašalinio skonio?

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • molis: nesamone negali gautis tokia skani tik nuo pienio sviesto al...
    • Alina: Na gi pagaliau pas mane gavosi nuostabi bulvių košė.. visos...
    • Edita: Sveiki, gavosi tikrai skanūs keksiukai. Tik kiek prisimatava...
    • eugenijus: debilai jus obuoliu kose su silke best...
    • saves pazinimas: Labai įdomūs ir tikslūs pamąstymai. Savęs pažinimo procesas ...