mukatanas
Labai minkšti, labai purūs ir labai nuodėmingi keksiukai, kuriems neįmanoma atsispirti
Mukatanas | 2010-07-23 | komentarai (13)

Kaip aš pasiilgstu bristi geltonu, dar karštu pajūrio smėliu, ypač tokiomis akimirkomis, kai raudonas dangaus gaisras užgęsta, miesto gaudesys rimsta ir į širdį įslenka lengva nostalgija. Pasiilgstu jūros, atrodo, nusitęsiančios į begalybę, ir banguojančio vandens. Pasiilgstu, paraitytomis kelnėmis, kad nesušlaptų, šokinėti per bangas. Pasilgstu net to, kad kelnės vis tiek galiausiai sušlampa. Pasiilgstu iškylų prie jūros atokiame paplūdimy, kai vėjas išnešioja spalvotas servetėles, kai minkštučiai keksiukai su bananų ir šokolado gabalėliais būna suvalgyti akimirksniu, bet vis tiek jų dar ieškoma pintinėje.

Tokiomis ilgesio akimirkomis mane gelbsti balkonas, nes jame galima mėgautis tais pačiais minkštučiais keksiukais, stikline šalto pieno, lengvais vėjo gūsiais ir dangumi plaukiančiais debesimis. Kurie, kai gerai įsižiūri, primena bangas.

Retas valgytojas atsisakytų minkštučių, sodraus skonio keksiukų su bananais ir šokolado gabalėliais. Juos galima patiekti ir šiltus ir šaltus ir netgi kitą dieną (jų skonis būna nė kiek ne prastesnis), jei pavyksta atsispirti pagundai suvalgyti juos visus dar šiltus. Jie tinka prie arbatos, prie kavos, bet ypač prie šalto pieno.

Kadangi mano keksiukų formelės mažesnės už tradicines, gavau 20 mažų, gardžių keksiukų, kuriems reikėjo:

100 g sviesto

80 g cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

2 naminių kiaušinių

170 ml grietinės

270 g miltų

1 pilno arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

50 - 60 g pieniško arba juodojo šokolado

1 labai didelio banano

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.

3. Ištirpinkite sviestą, į jį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų bei gerai išmaišykite. Po to supilkite grietinę ir vėl gerai išmaišykite.

4. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai juos išplakite (apie 1 min.)

5. Išplaktus kiaušinius supilkite į sviesto ir grietinės masę ir išmaišykite. Į tą patį dubenį supilkite miltus ir sumaišykite tešlą. Suberkite susmulkintą šokoladą ir griežinėliais supjaustytą bananą. Švelniai pamaišykite.

6. Išpilstykite tešlą į keksiukų formeles, kuriose jau tupi popieriniai krepšeliai ir kepkite 15 - 20 minučių, kol keksiukai dailiai parus. Paskui ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite ant metalinių grotelių ir mėgaukitės :)

Patiko (14)

Rodyk draugams

komentarai (13) | “Labai minkšti, labai purūs ir labai nuodėmingi keksiukai, kuriems neįmanoma atsispirti”

  1.   Jurga rašo:

    Dėkui už receptą, puikūs keksiukai, tikrai labai purūs ir tirpstantys burnoj ;)

  2.   Mukatanas rašo:

    Jurga, labai prašom. Džiugu, kad išbandei ir patiko :)Ačiū :)

  3.   3 rašo:

    \
    ‘\

  4.   medu rašo:

    daug receptų išbandžiau, šitie tikrai skaniausi iš jų visų! pirmą kartą dėjau bananų, o antra ne, be jų tikrai geresnis skonis :) Dėkui už receptuką :)

  5.   lima rašo:

    Dekui uz nuostabu recepta!!nerealus keksiukai gavosi!

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  6.   grazina rašo:

    ir as daznai juos kepu:) seimyna labai megsta. tik niekada nededu bananu…man skaniau razinos,arba obuoliu gabaliukai…

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  7.   Diana rašo:

    Labai nusivyliau siuo receptu. Viska dariau taip pat kaip parasyta, taciau jie labiau man primine ne keksiukus o sausainius…

  8.   Rugile rašo:

    Galima vietoj grietines dėti grietinėle?:)

  9.   Mukatanas rašo:

    Rugile, taip, tikrai galima. Ir kefyrą.

  10.   Mukatanas rašo:

    Gražina, džiaugiuosi :) aš ir vis skirtingais priedais pagardinu - paskutiniu metu ypač mėgstu smulkintų anakardžių įmaišyti.

  11.   Mukatanas rašo:

    Medu, labai džiaugiuosi :)

  12.   Mukatanas rašo:

    Lima, liux :) šypsausi :)

  13.   Loria rašo:

    Man sitas keksiuku receptas nelabai koks ir is tiesu esu kepusi daug skanesniu keksiuku kaskodel jie man primine labiau sausainius arba blynus bet tikrai nekeksiukus:(bet kaip sakant kiekvienam savitas skonis gal kitiem ir patiks o del skonio tai tikrai valgomi.

Rašyk komentarą


El. paštas