BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Kurgi slypi tikroji laimė?

Sausis 5, 2011

Visą gyvenimą mes ieškome laimės, o kartais ten, kur jos nėra, - daiktuose. Tikriausiai ne kartą esate girdėję, o gal ir patys pasakę: “Kai turėsiu viską, ko man reikia, būsiu laiminga (-as)”. Vis dėlto tiesa ta, kad daiktai sukuria ribotą, laikiną ir dažnai apgaulingą laimę. Ar prisimenate “muilo operą” pavadinimu “Ir turtuoliai verkia”? O juk jie neturėtų verkti, jei laimė slypi prabangiuose namuose, naujausiuose automobiliuose, rūbuose, už kuriuos pakloti kalnai pinigų. Taigi, jei pažvelgsime į savo vidinį pasaulį, trumpam užmiršę daiktus, pastebėsime, kad asmeninis požiūris kuria laimę; kad tai, kaip mes jaučiamės, priklauso nuo to, kas dedasi mūsų mintyse. Juk tikrai pažįstate žmonių, kurie net būdami itin sudėtingose situacijose, sugeba išsaugoti vidinę ramybę ir spinduliuoja pasitikėjimu bei šiluma.

Prisiminkime savo 2010 m. ir suprasime, kad į laimingas arba nelaimingas akimirkas mus vedė tik mūsų požiūris ir pasirinkimai. Viskas, ką mes mąstome ir darome, yra priežastis, kuri veda prie tam tikrų pasekmių. Jei pasirinkimai, kurie susiformuoja mūsų mintyse, kupini godumo, pavydo, baimių, bėgimo nuo problemų ir apgaulės, jie nesuteikia laimės, atvirkščiai - tik vidinį skausmą ir sąžinės graužatį. Kartais nenorime to matyti, kartais kaltiname kitus, kartais jaučiamės likimo aukomis, kartais tiesiog egzistuoti daug lengviau nei prisiimti atsakomybę už savo laimę.

Jei nežinote nuo ko pradėti, paprasčiausiai išmokite būti laimingi kvėpuojant, klausantis muzikos, valgant, einant gatve, išmokite nusišypsoti, vos pabudus, ir padėkoti už viską, ką turite, nesiskundžiant ir nepykstant. Pabandykite pajusti laimę jau šią akimirką, nelaukiant geresnių laikų, kai visko turėsite daugiau, kai visi jus mylės labiau ir kai viskas bus geriau. Ši akimirka yra daug svarbesnė už tūkstančius ateities akimirkų, nes ji yra dabar, net jei paprasčiausiai tinginiaujate lovoje. Dabar Tu esi gyva (-as) - įvertink tai ir išnaudok. Ir mėgaukis, būtinai mėgaukis…

Mūsų namuose šįvakar buvo mėgaujamasi makaronais - kriauklelėmis su jau tradicija tapusiu sušildančiu padažu. Patiekalas labai paprastas ir greitai pagaminamas, vos per pusvalandį, tačiau tikrai patiks net ir tiems, kurie nėra makaronų mėgėjai. Kai prieš 6 m. pradėjau gaminti šį padažą, netrukus pastebėjau, kad visi, kas jo paragauja, lieka sužavėti. Mėgstantys aštriai, mėgstantys sočiai, mėgstantys mėsą - nesvarbu. Jei neateina įkvėpimas, ką pagaminti vakarienei, visada renkuosi šį receptą, žinau, tai truputį neįdomu, bet visada suveikia :)

Taigi, 4 išalkusiems valgytojams reikės:

400 g nedidelių figūrinių makaronų

170 g šaltai rūkytos dešros

2 didelių česnako skiltelių

150 g konservuotų pjaustytų pomidorų

25 g sviesto

Druskos

1 didelės geltonos saldžiosios paprikos

1 šviežios raudonos aitriosios paprikos

4-5 šaukštų pomidorų padažo

2 lauro lapelių

Patiekti: 40 g mėgstamo sūrio

1. Užkaiskite didelį prikaistuvį vandens makaronams. Didelis kiekis vandens garantuos, kad makaronai  neprilips prie puodo dugno. Geriausias (ir mano šiame recepte naudojamas) vandens ir makaronų santykis: 100 g makaronų 1 litrui vandens.

2. Keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Nulupkite česnakus, sugrūskite ir įmeskite į keptuvę. 1 min. pakepkite ant mažos ugnies. Padidinkite ugnį po keptuve su česnakais, sudėkite gana stambiai supjaustytą dešrą ir kepkite, nuolat pamaišant, 5 min., kol parus. Nuplaukite saldžiąją ir aitriąją paprikas ir susmulkinkite. Įmaišykite į kepamą dešrą ir kepkite ant mažos ugnies apie 2-3 min.

3. Į verdantį vandenį prikaistuvyje įberkite apie 3 valgomuosius šaukštus druskos, sudėkite makaronus ir vėl užvirkite. Vandeniui užvirus atsargiai išmaišykite makaronus mediniu šaukštu, kad šie nesuliptų. Po 10  - 12 minučių makaronai turėtų būti išvirę. Prieš nusausindami makaronus, iš puodo, kuriame jie virė, atsidėkite apie pusę stiklinės vandens.

4. Į keptuvę su česnakais, dešra ir paprikomis įmaišykite pomidorus, pomidorų padažą, lauro lapelius ir atsidėtą pusę stiklinės vandens, kuriame virė makaronai. Užvirkite ir troškinkite ant mažos ugnies 10 minučių, vis pamaišant.

5. Nukoškite makaronus naudodami kiaurasamtį. Sudėkite makaronus į padažą ir pašildykite minutę ar dvi, nuolat maišant.

6. Išverskite makaronus su padažu į pašildytą didelę lėkštę, ant viršaus užtarkuokite sūrio ir patiekite. Skanaus :)

Patiko (0)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Gardūs receptai: pica ir makaronai, Gyvenimas čia ir dabar

Komentarai (4) - “Kurgi slypi tikroji laimė?”

  1. Insolente.: Sausis 6, 2011 10:31

    O žinai, Mukatanai, tu iki skausmo teisinga. Už tai tau ir ačiū.

    Tokius makaronus mėgsta mano broliai. Tik dešrą reikalauja pjaustyti įtin smulkiai. Sako, taip skaniau.

  2. Mukatanas: Sausis 7, 2011 16:56

    Insolente, Ačiū, kad mane aplankai :) Mano vyras irgi alpsta dėl taip paruoštų makaronų :D

    Rut, sutinku, kad dešra tikrai nėra vienas iš sveikiausių dalykų, bet mano šeima labai mėgsta taip paruoštus makaronus, todėl nesuku dėl to sau galvos :)

  3. Dario Underwood: Balandis 30, 2013 01:18

    Kas įdomaus naujame populiariausio Lietuvoje savaitraščio moterims „Ji“ numeryje?

  4. Claude Harrison: Liepa 1, 2013 23:18

    Nuvalykite ir nuplaukite visas daržoves. Petražolių, rozmarinų, čiobrelių ir mairūnų šakeles suriškite į ryšelį. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei porą ir kepkite ant mažos ugnies, kol pagels. Tada įdėkite surištas žoleles, laurų lapų pagal skonį, kubeliais pjaustytą moliūgą, bulves, morką, cukinijas, paskaninkite druska ir užpilkite sultiniu. Puodą uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies tol, kol daržovės suminkštės (apie 10 min.). Tada sudėkite pupas, žirnelius ir smulkintus pomidorus. Vėl uždenkite ir dar 10 minučių pavirkite. Galiausiai sudėkite makaronus ir vėl virkite, kol išvirs makaronai. Sriubai baigiant virti, išimkite surištas prieskonines žoleles.

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • molis: nesamone negali gautis tokia skani tik nuo pienio sviesto al...
    • Alina: Na gi pagaliau pas mane gavosi nuostabi bulvių košė.. visos...
    • Edita: Sveiki, gavosi tikrai skanūs keksiukai. Tik kiek prisimatava...
    • eugenijus: debilai jus obuoliu kose su silke best...
    • saves pazinimas: Labai įdomūs ir tikslūs pamąstymai. Savęs pažinimo procesas ...