BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Kaip pasigaminti labai skanią bulvių košę?

Gegužė 21, 2010

Draugė, žinodama mano pomėgį, pačioms keisčiausioms knygoms, kurios turi galią keisti gyvenimus, atsidūrę reikiamose rankose tinkamu metu, atsiuntė Karen Armstrong “Buddha”. Ačiū Tau, Aiste, labai :) Buvo atimtas malonumas turėti Tave šalia, bet tik ne malonumas dalintis. Žinau, kad mane gerbi tokią, kokia esu, tačiau jaučiu, kad tikiesi iš manęs visko, kuo tik galečiau būti. Tai įrodo Tavo dovana. Be to, aš irgi mintimis kartais veduosi Tave, kur einu ir sakau sau: “Šitai Tau patiktų”.

“Pažinimas yra nemirtingumo kelias,
Nemąstymas yra mirties kelias.
Žinantys nemirs.
Nemąstantys jau kaip mirę.”

Buddha

Štai ir dabar, rašau šį įrašą ir tikrai žinau - Tau patiktų :) Puri, be kietų gumulėlių, tiesiog liežuvį praryti gali. Taip, tai ji - mūsų numylėta bulvių košė.

4 porcijoms reikės:

1 kg vidutinio dydžio bulvių

Druskos, maltų baltųjų pipirų, petražolių arba krapų ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių

25 g sviesto (apie 2 -3 šaukštai)

1 puodelio pieno (250 - 350 ml)

1 skiltelės česnako

1 šaukštelio aliejaus

Prireiks šių virtuvės reikmenų : pjaustymo lentelės, aštraus peilio, skustuko (geriausiai nerūdijančio plieno) arba nedidelio peiliuko, matavimo puodelio (arba paprasto puodelio), nedidelio medinio šaukšto, grūstuvo, plaktuvo (šluotelės), didelio ir mažo prikaistuvų.

bulves nulupkite ir gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Nuluptas bulves perpjaukite per pusę.

1 žingsnis: bulves nulupkite ir gerai nuplaukite po šaltu vandeniu. Nuluptas bulves perpjaukite per pusę.

supjaustytas bulves užpilkite nedideliu kiekiu ledinio vandens (tik tiek, kiek reikia,kad apsemtų). Į vandenį įberkite šaukštą druskos ir įpilkite šaukštelį aliejaus. Uždengtas bulves virkite ant nekaitrios ugnies nemažiau nei 25 - 30 min.

2 žingsnis: supjaustytas bulves užpilkite nedideliu kiekiu ledinio vandens (tik tiek, kiek reikia,kad apsemtų). Į vandenį įberkite šaukštą druskos ir įpilkite šaukštelį aliejaus. Uždengtas bulves virkite ant nekaitrios ugnies nemažiau nei 25 - 30 min.

kai iki bulvių virimo pabaigos bus likę 5 min., nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą. Į išlydytą sviestą suberkite susmulkintą česnaką ir supilkite pieną. Pieną užvirinkite, nuolat maišant.

3 žingsnis: kai iki bulvių virimo pabaigos bus likusios 5 min., nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą. Į išlydytą sviestą suberkite susmulkintą česnaką ir supilkite pieną. Pieną užvirinkite, nuolat maišant. Prikaistuvį su užvirusiu pienu nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.

Bulvėms išvirus, nupilkite nuo jų vandenį ir jas nugarinkite, intensyviai maišant mediniu šaukštu. Po to nuimkite nuo ugnies ir sugrūskite.

4 žingsnis: bulvėms išvirus, nupilkite nuo jų vandenį ir jas nugarinkite (apie 1 min.), intensyviai maišant mediniu šaukštu. Po to nuimkite nuo ugnies ir sugrūskite.

5 žingsnis: į sugrūstas bulves supilkite karštą pieną, įberkite šaukštelį druskos, žiupsnelį susmulkintų mėgstamų prieskoninių žolelių ir šluotele viską gerai išmaišykite (apie 30-50 sek.).

Patiko (46)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Gardūs receptai: papildomi patiekalai

Komentarai (18) - “Kaip pasigaminti labai skanią bulvių košę?”

  1. KaRa: Gegužė 22, 2010 13:27

    paskutinė nuotrauka neatrodo labai apetetingai, bet šiaip skanu :)

  2. cinamonoKrautuvele: Gegužė 22, 2010 16:41

    ne taip darau bulvių košę, bet pagyrimų irgi sulaukiu. teks ir taip pabandyti :)

  3. Julita: Gegužė 22, 2010 21:49

    Mmm bulvytės:d Dar žinau galima su alum daryt:D

  4. Mukatanas: Gegužė 23, 2010 07:30

    KaRa, tikrai skanu, o ypač, kai norisi kokio nors jaukaus maisto :)

    CinamonoKrautuvele, būtų įdomu sužinoti Tavąjį receptą ;) kadangi bulvių košę labai mėgstu :)

    Julita, žinok, man ir, kai pagalvoju apie bulvytes…mmmm…:) reikės išbandyti su alum :D

  5. Laura: Spalis 11, 2010 17:11

    O kodėl reikia dėti į ledinį vandenį?
    Įdėjus bulves į verdantį vandenį, jos praranda mažiau maistingų medžiagų ;)

  6. Mukatanas: Spalis 11, 2010 19:25

    Laura, į ledinį vandenį dedu todėl, kad taip bulvės išverda tolygiau ir košė būna be gumulėlių :)Dėl maistingų medžiagų sutinku, bet ko nepadarysi, kad košė būtų puri :D

  7. paulina: Birželis 21, 2011 10:35

    labai skaniai gavosi saunus patiekalas man 10 ir gavosi pagaminti

  8. Mukatanas: Liepa 1, 2011 13:08

    Džiaugiuosi, kad pavyko pagaminti, nes tik iš pirmo žvilgsnio būlvių košė toks jau paprastas patiekalas ;) Sveikinu :) Ir toliau gamink ;)

  9. inesa: Rugpjūtis 6, 2011 12:18

    dar nebandziau,reiks pbanbyti.as kitaip biski gaminu.isverdu bulves po to uzverdu piena .viska sugrudu veliau idedu gabaliuka sviesto ,petrazoliu,krapu viska ismaisau ir ant pacio galo imusu zalia kiausini .taip pat greit ismaisau.labai skanu.kose visat lieka puri ir nesustingsta.

  10. women footwear: Rugsėjis 21, 2011 22:55

    My nephew recommended I would possibly like this web site. He was once totally right. This put up truly made my day. You cann’t imagine just how a lot time I had spent looking for this info! Thank you!

  11. ;): Liepa 24, 2012 14:14

    ziauriai skanu ;] pirma karta dariau ,tai galiu pasakyt tokios skanios net pas mama nevalgydavau :)

  12. vilma: Spalis 19, 2012 14:58

    labai skaniai atrdo

  13. vilma: Spalis 19, 2012 15:00

    megstu tokia skania bulviu kase

  14. Ausrine: Gruodis 5, 2012 17:24

    labai skanu

  15. Ausrine: Gruodis 5, 2012 17:25

    Labai skanu:)

  16. Ausrine: Gruodis 5, 2012 17:28

    as irgi mekstu tokia skania duliu kose:):) :)

  17. kriste: Balandis 25, 2013 15:20

    nieko cia nuostabaus su ta bulviu kose

  18. Lina: Kovas 8, 2014 08:49

    Labai skani kose gavosi! ;)

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • Diana: Labai nusivyliau siuo receptu. Viska dariau taip pat kaip pa...
    • Lina: Labai skani kose gavosi! ;)...
    • pompadur: nesigavo kaip tikejausi :( idomu kiek tas puodelio turis yra...
    • : Siandien gaminsiu,nusibodo troskintos kepeneles,o cia taip s...
    • silver price: Orkaitę įkaitinkite iki 175°. Minkštą sviestą išplakite su p...