BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

If Today Was Your Last Day

Sausis 28, 2011

Būnant tiksliai veikiančiais robotais ir gyvenant rimtą bei sudėtingą suaugusiųjų gyvenimą, dažnai sudėtinga pamatyti, kas yra svarbiausia. Mūsų visada laukia daugybė darbų, daugybė pareigų, skambučių, o kur dar namų ruoša, tad normalu, jog užmirštame paklausti savęs, ar tai, ką darome, yra reikšminga mums patiems.

Todėl dabar turi progą paklausti savęs: jei tai būtų paskutinė mano gyvenimo diena, ką daryčiau? Ar gyventum labiau?

Deja, niekas nežino, kiek ilgai gyvens. Nėra jokių išimčių. Pinigai, pažintys čia taip pat nėra svarbūs. Bet juk iš tiesų nėra jokio skirtumo ar tai 8 ar 80 metų. Daugelis didžiąją laiko dalį praleidžia ir taip lyg dar net negimę.

Todėl atmink, niekada nevėlu mylėti kiekvieną dieną ir daryti tai, kas Tau iš tiesų patinka. 2004 m. 70-metis amerikietis George’as Brunstadas tapo vyriausiu amžiumi asmeniu, kuriam pavyko perplaukti La Manšo sąsiaurį. 2008 m. 76-metis nepalietis Minas Bahaduras Sherchanas įkopė į Everesto viršūnę. Niekada niekada nevėlu…

Niekada nevėlu atsiprašyti ir pasakyti, kaip myli savo artimuosius. Niekada nevėlu pradėti sekti paskui savo svajones. Niekada nevėlu gyventi. Niekada nevėlu daryti tai, dėl ko tampi laimingu žmogumi ir dėl ko norisi sušukti: taip, gyvenimas - tumpas, bet koks nuostabus :)

Juk, gyvenimas - tas mažytis stebuklas, tikiu, Dievo ir mūsų rankose.

Šie muffin’ai yra vienas iš mano mylimiausių kepinių, kai noriu pradžiuginti savo mylimiausius žmones - jie atrodo lyg debesėliai, yra kupini šokolado gabalėlių bei džiovintų spanguolių ir tikrai skanūs, be to greitai ir lengvai paruošiami. Juos gali valgyti pusryčiams su puodeliu žolelių arbatos ar vakarienei su stikline pieno. Aš šiuos muffin’us kepu aukštuose popieriniuose kepimo krepšeliuose, bet jie tokie pat puikūs gaunasi ir naudojant paprastus keksiukų krepšelius (kepimo laikas sutrumpėja iki 20 - 25 min).

Svarbu atsiminti, jog muffin’ų tešla yra maišoma (kiek tik įmanoma) kuo trumpesnį laiką: tik iki tol, kol sausi ingredientai sudrėksta, t.y. nesimato sausų miltų. Taigi, gumulėliai tešloje yra idealių muffin’ų ženklas. Nepermaišymas ir cukraus bei sviesto naudojimas sąlygoja minkštus ir dailios formos muffin’us. Dailios formos muffin’ai turi būti panašūs į grybus, kas užtikrins traškų viršų ir minkštą bei drėgna pagrindą. Todėl, svarbu ne tik nepersistengti maišant, bet taip pat keksiukų krepšelius tešla reikia pripildyti taip, kad iki viršaus liktų apie 5 mm laisvos erdvės.

4 milžiniškiems šokoladiniams muffinams su šokolado gabaliukais ir džiovintomis spanguolėmis reikės:

200 g miltų

120 g cukraus

1 šaukštelio kepimo miltelių

2 kiaušinių

200 ml pasukų

1 valg. šaukšto vanilinio cukraus

120 g sviesto

100 g juodojo šokolado

70 g džiovintų spanguolių

3 valg. šaukštų kakavos

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje gerai sumaišykite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsusį sviestą, pasukas, kiaušinius, taip pat įmaišykite spanguoles ir mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą.

2. Skysčių mišinį supilkite į sausų ingridientų mišinį ir maišykite tik iki tol, kol nesimatys miltų. Būkite atsargūs, nepermaišykite.

3. Sukrėskite tešlą šaukštu į kepimo krepšelius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išimkite ir leiskite truputį atvėsti. Skanaus :)

Patiko (0)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Gardūs receptai: tirpstantys burnoje keksiukai

Komentarai (19) - “If Today Was Your Last Day”

  1. Kotryna: Sausis 28, 2011 20:54

    Gėda prisipažinti, bet man niekada nepavyko tikrai skaniai pasigaminti muffinų. :( Perskaičiau ir pamačiau kiek klaidų darydavau, bandysiu taisytis. Ačiū už patarimus ;)

  2. atfatf: Vasaris 1, 2011 10:54

    Nesupratau, persikraustei į mukatanas.blogspot.com ?

  3. Sima: Vasaris 1, 2011 15:27

    Kotryna, prašom ;) tikiuosi pravers:)

    Atfatf, taip, po truputį persikraustau i blogspot’ą, tikiuosi aplankysi mane ir ten ;)

  4. atfatf: Vasaris 1, 2011 16:51

    Reiks persidaryti nuorodas. O jei netingi parašyti - kodėl? Gal ir man greit reiks?

  5. Sima: Vasaris 3, 2011 22:09

    Atfatf, nes kai man užblokovao blogą, darant receptų sąrašą, iš pradžių, pagalvojau, kad kitą dieną susitvarkys, bet kai nesusitvarke, nusprendžiau, kad reikia kažką daryti ir taip susiradau blogspot’ą. O po to, pasirodo, kad atsigavo, bet visai patiko man naujuose namuose, taigi po truputį persikraustau, noriu, perkelti visus receptus, kad būtų vienoj vietoj :)

  6. aure: Vasaris 4, 2011 15:04

    O kur tuos kepimo krepšelius gauti galima? Kažkaip neteko matyti

  7. Mukatanas: Vasaris 9, 2011 22:44

    Aure, jų galima gauti Kaune - parduotuvėje Kepėjas :)Šv.Gertrūdos g. 39

  8. Vitalija: Birželis 17, 2011 13:29

    Kepu, iš dvigubos normos, ir laukiu nesulaukiu, kada galėsiu paragaut :)

    Ačiū Jums už nuostabius receptus ir šiltas, maloniai nuteikiančias mintis:)

  9. RRR: Birželis 30, 2011 23:26

    sveiki o sakykit kuo butu galima pakeisti pasukas esu ne lietuvoj negausiu pasuku, kazi kefyras tiktu? aciu :)

  10. Mukatanas: Liepa 1, 2011 13:07

    Vitalija, tikiuosi gavosi puikūs ir drėgni keksiukai :) Ačiū už gražius žodžius ir įkvėpimą ;)

    RRR, pasukas gali pakeisti pienu ;)

  11. look at this: Liepa 19, 2011 11:19

    I agree 100%

  12. spamcomment: Spalis 7, 2011 00:33

    Only wanna input that you have a very nice internet site, I like the style and design it really stands out.

  13. flood light pole: Lapkritis 9, 2011 17:49

    Thank you for your blog post. Johnson and I have been saving to get a new e-book on this theme and your blog post has made us all to save all of our money. Your ideas really answered all our problems. In fact, above what we had thought of before we ran into your excellent blog. We no longer nurture doubts along with a troubled mind because you have attended to all of our needs above. Thanks

  14. floor drain cover: Sausis 6, 2012 09:18

    I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

  15. Mary Y. Garner: Birželis 6, 2013 11:22

    Dabar psichologiniai pokyčiai. Ši dieta parodė, kad atsisakyti skanėstų, alučio, didelių porcijų nėra taip sunku kaip atrodo. Dar karta supratau, kad iš tikrųjų aš galiu, bet dažnai nenoriu nieko keisti. Planuojame sureguliuoti savo mityba, iš dalies atsisakyti kaloringų produktų, kontroliuoti porcijos dydį. Dabar aš suprantu, kad dažnai dėl to kad labai skanu, aš suvalgau daugiau nei man reikia.

  16. Silver Price: Birželis 26, 2013 06:02

    Žvynelinė – liga, sukelianti psichologinį, socialinį bei fizinį diskomfortą. Pagal statistinius duomenis, beveik 60 proc. sergančiųjų nurodo patiriantys aplinkinių diskriminaciją. Visuomenė vis dar mano, kad žvynelinė yra užkrečiama arba ją sukelia prasta asmens higiena. Liga gali būti paveldima, bet ja neužsikrėsi palietęs ligonį, sveikindamasis ar jį apkabinęs. Be to, tai nėra problema, susijusi su asmens higiena. Todėl kartais mūsų noras nuslėpti akivaizdžius faktus gali priversti sunerimti aplinkinius, kurie nežino, kokia liga mes sergame, ar ji yra užkrečiama ir pan.

  17. Esteban Cueva: Birželis 27, 2013 10:06

    I just want to say I am beginner to blogs and seriously savored you’re web-site. Probably I’m planning to bookmark your site . You definitely have wonderful well written articles. Cheers for sharing your blog site.

  18. Monte Shelton: Liepa 3, 2013 22:20

    Receptas toks, kad receptu sunku pavadint.. Nes viskas – fantazijos laisvė. Dedam ką turim ir mėgstam! Na tarkim šįsyk neturėjau, bet čia labai labai tinka briuselio kopūstėliai arba pora saujų grubiai supjaustyto savojos ar net paprasto kopūsto. Taip pat labai skanu su kale, kurį internetinis žodynas kažkodėl verčia į ‘ kopūstų rušis ‘ (??!!!) :))) Dar galima įmesti brokolio ar kalafojoro. Lygiai taip pat žemiau surašytos daržovės jokiu būdu nėra privalomos. Žodžiu, fantazijai ribų nėra ir nereikia!

  19. Lamont H. Fleming: Liepa 6, 2013 11:32

    Patiekalus ir skonį šiek tiek adaptavom – naudojam mažiau prieskonių, ypač kalendros, kurios lietuviai nenaudoja itin dažnai. Saldumynai bei tradicinė arbata taip nėra tokie saldūs kaip Maroke. Man apskritai labiausiai yra įstrigęs pats marokiečių valgymo ritualas – atėjus pietų metui, jie uždaro savo parduotuves, kontoras ir grįžta pavalgyti į namus su šeima – valgo ne kažkur gatvėj ar vietinėse užeigose. Susirinkusi šeima valgo iš vieno didelio tadžino, iš kurio patiekalą kabina tiesiog su duonos riekelėmis. Šeimoje, kurioje man teko gyventi, sakydavo, kad kol galėsim visi valgyti iš vieno indo – tol būsim darni šeima. Restorane taip pat siūlome šį valgymo ritualą – turime ir vienviečių, ir dviviečių, ir šešiaviečių, bei keletą didesnėms kompanijoms skirtų tadžinų“.

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • molis: nesamone negali gautis tokia skani tik nuo pienio sviesto al...
    • Alina: Na gi pagaliau pas mane gavosi nuostabi bulvių košė.. visos...
    • Edita: Sveiki, gavosi tikrai skanūs keksiukai. Tik kiek prisimatava...
    • eugenijus: debilai jus obuoliu kose su silke best...
    • saves pazinimas: Labai įdomūs ir tikslūs pamąstymai. Savęs pažinimo procesas ...