BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Apie buvimą savo mažų karalysčių valdovais ir voveraičių sriubą su imbieru

Lapkritis 4, 2010

Elkis su žmonėmis taip, lyg jie būtų tokie, kokie ir turi būti, ir padėsi jiems tapti tokiais, kokie jie gali būti.

Goethe

Juk ne tik su kitais žmonėmis, bet ir su savimi, gali elgtis taip, tarsi būtum geriausia (-ias) kiekvienoje gyvenimo srityje, didžiausias gamtos stebuklas. Ribas susikuri savo mintyse, iš tikrųjų, nėra tikslo, kurio negalėtum pasiekti, jei tik jis Tau svarbus. Jei  abejoji dėl savo sugebėjimų, atsimink, kad gali išmokti viską. Jei abejoji dėl sunkumų, atsimink, jog jų įveikimas padės Tau tapti nesustabdoma (-u). Jei bijai pralaimėti, prisimink, kad dažniausiai įvyksta tai, apie ką daugiausiai galvoji. Žiūrėk į save kaip į viską galintį žmogų ir niekada sau nekenk. Tik elgdamasi (-is) su savim taip, lyg būtum tokia (toks), kokia (koks) ir turi būti, padėsi sau tapti tokia (tokiu), kokia (kokiu) gali būti.

Gavai prastą pažymį! Šimtas pirką kartą pametei pirštinę! Apšaukė vadovas, nes neatlikai tinkamai užduoties!  Nerodo dėmesio vaikinas! Ar verta dėl to savęs nemylėti ir netikėti savimi? Dažnai lengviau gailėtis savęs, nuvertinti savo gebėjimas, nei prisipažinti, jog, o kam neatsitinka blogų dalykų, sukaupti energiją, nusišypsoti ir net pasimėgauti, kad tu gali suvaldyti savo jausmus bei nebambėti ant savęs. Koks didžiulis palengvėjimas suvokti, jog save kuriame patys ir tik patys esam savo mažų karalysčių valdovai.

Ir 2 min. 46 sek. pabūkim visagaliais: Cat Stevens - If You Want to Sing Out. Gal patiks ir užsimanysim tokiais pabūti truputį ilgiau ;)

Ir kaip visada, keliaujam į virtuvę, o šiandien joje patiekalas, garantuojantis gerą tiek fizinę, tiek dvasinę savijautą: voveraičių sriuba su imbieru ir smulkiais makaronais.

Oficialiai tai tėtės ir mano receptas. Praeitą žiemą, dar iki kiaulių gripo, ši sriuba buvo firminis antigripinis mūsų patiekalas. Kurį laiką, kol eksperimentavau, į sriubą įmaišydavau įvairių ingredientų: citrinos sulčių arba kepintų česnakų arba bulvių. Apkepintos voveraitės ir grybų sultinio kubeliai - vienintelis eksperimentų periodo palikimas.

Gaminant sriubas, visada iškyla klausimas: pirkti ar nepirkti sultinio kubelius - man panašus, į klausimą būti ar nebūti. Pirmiausia, todėl, kad be sultinio neįsivaizduoju sriubos, antra, ne visada jį būnu pasigaminusi iš anksto, trečia, dažnai darbo dienomis, ypač žiemą, norisi itin paprasto, skanaus, laiko neryjančio šilto maisto. Bet parduotuvėje pirkti sultinio kubeliai su glutenu ir laktoze bei dirbtiniais priedais visomis prasmėmis sugadina sriubos kaip sveiko maisto reputaciją.

Visgi išeitis yra: ekologiški sultinio kubeliai, kurie žymiai mažiau įtartini nei pusiau sintetiniai įprastiniai. Aišku, brangesni už įprastinius. Tačiau jie yra beveik gėris, todėl kartais, kai neaplanko sultinio virimo nuotaika, kaip ir šį kartą, ekologiški sultinio kubeliai keliauja į puodą. Tiesą sakant, sultinys iš jų gaunasi pasakiškai skanus.

Valgant šią sriubą, patiri, kad paprasta visai nereiškia įprasta. Imbieras sriubai suteikia rytietiško skonio, o sultinį sutirština smulkūs makaronai.  Puikus pirmasis patiekalas, dvigubos porcijos gali atstoti visus pietus.

Taigi, 4 išalkusiems valgytojams pamaitinti reikės:

1 1/2 puodelio apvirtų voveraičių (galima pakeisti ir kitais grybais)

5 puodelių vandens

2 saujų smulkių makaronų

1 šaukštelio smulkiai sutarkuoto imbiero (galima ir mažiau arba daugiau, pagal patikimo laipsnį)

25 g sviesto voveraitėms apkepti

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

2 grybų sultinio kubelių

1. Puode užvirkite vandenį. Tuo metu itin smulkiai supjaustykite voveraites.

2. Į užvirusį vandenį suberkite makaronus, o keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite į ją voveraites bei imbierą. Kepkite 4-5 min. Apkeptas voveraites sudėkite į puodą pas makaronus. Išmaišykite, užvirkite, nugriebkite putas ir virkite apie 5 min.

3. Tada į sriubą sutrupinkite sultinio kubelius, išmaišykite ir virkite dar apie 3-4 min. Galiausiai, sriubą pagardinkite juodaisiais pipirais pagal skonį ir išpilstykite į išalkusių valgytojų lėkštes. Skanaukite ;)

Patiko (0)

Rodyk draugams

» Kategorijos: Gardūs receptai: sušildančios sielą sriubos, Menas mylėti save

Komentarai (5) - “Apie buvimą savo mažų karalysčių valdovais ir voveraičių sriubą su imbieru”

  1. VenusOfAir: Lapkritis 4, 2010 17:13

    Megstu imbiera. Megstu voveraites. Megstu Mukatana:)

  2. Mukatanas: Lapkritis 8, 2010 08:23

    VenusOfAir, ačiū tau už tokius super’inius komentarus :) man jie visada kaip saulės spinduliukai :D

  3. Simona: Gruodis 3, 2010 15:15

    Viriau vakar, tik su baravykais :) Labai tinkama sriubytė tokiam orui :)

  4. Mukatanas: Gruodis 4, 2010 13:55

    Simona, ačiū Tau labai labai ;) Smagu žinoti, jog sriuba pavyko. Ji yra viena mano mylimiausių :) Paprasta, šildanti ir antigripinė :D

  5. shoes online: Rugsėjis 21, 2011 20:31

    My buddy recommended I would possibly like this web site. He was entirely right. This post truly made my day. You will not believe simply how a lot time I had spent searching for this info! Thank you!

Rašyti komentarą




  • Naujausi komentarai

    • molis: nesamone negali gautis tokia skani tik nuo pienio sviesto al...
    • Alina: Na gi pagaliau pas mane gavosi nuostabi bulvių košė.. visos...
    • Edita: Sveiki, gavosi tikrai skanūs keksiukai. Tik kiek prisimatava...
    • eugenijus: debilai jus obuoliu kose su silke best...
    • saves pazinimas: Labai įdomūs ir tikslūs pamąstymai. Savęs pažinimo procesas ...